Diensten

bouwkundige brandveiligheid Vigiles

Bouwkundige brandveiligheid

Vigiles adviseert bedrijven op het gebied van bouwkundige brandveiligheid. We hebben kennis over brandveiligheid in de breedste zin van het woord: audits (naar aanleiding van inspecties door de overheid), brandwerende scheidingsconstructies en bouwbegeleiding. Onze adviseurs worden gedreven door brandveiligheid en onderscheiden zich door de persoonlijke werkwijze en conceptuele benadering van brandveiligheid. Wij zijn deskundig, oplossingsgericht, snel en onafhankelijk.

Brandveiligheidsinstallaties

Brandveiligheidsinstallaties leveren een belangrijke bijdrage aan brandveiligheid. De wet- en regelgeving bevat voorwaarden voor de aanwezigheid en kwaliteit van de installaties. Daarnaast kunnen installaties als gelijkwaardige maatregel, uit oogpunt van schadebeperking of ter beperking van ongewenste effecten op de omgeving onderdeel uitmaken van het brandveiligheidsconcept.
brandveiligheidsinstallaties
Gelijk­waardig­heids­onderzoek Vigiles

Gelijk­waardig­heids­onderzoek

Brandveiligheid is maatwerk. Een gelijk­waardig­heids­onderzoek brengt duidelijkheid. Het is niet altijd wenselijk of mogelijk om rechtstreeks te voldoen aan de voorwaarden uit wet- en regelgeving. De wetgeving staat het toe om af te wijken van de voorwaarden met behulp van een gelijkwaardige oplossing of oplossingen die inzichtelijk worden tijdens een gelijk­waardig­heids­onderzoek. Vigiles adviseert u over de meest geschikte oplossing, levert de benodigde rapportages en stemt deze af met het bevoegd gezag.

Brandveiligheid & Milieu

Vigiles is als adviseur betrokken bij diverse industriële brandveiligheidsprojecten. Wij beschikken over uitgebreide kennis van de wetgeving op het gebied van brandveiligheid, Besluit activiteiten leefomgeving (BAL), onderliggend normatief kader en de PGS-richtlijnen. Daarnaast hebben wij ruime ervaring in het opstellen van brandveiligheidsplannen, UPD’s voor automatische brandbeheersings- en blussystemen, effectberekeningen en bedrijfsbrandweerrapporten.
brandveiligheid en milieu Vigiles

Opdrachtgevers

Cordeel
Air Liquide
ZorgSaam
RoosRos
Alwel
Dow
VG Architecten
Woongoed Middelburg
Verbrugge
Van Wijnen
Maschem
Emergis
Woongoed Zeeuws-Vlaanderen
Zeelandia
MINT Architecten
Neste
GGZ WNB
Palsgaard
Woningstichting Hulst
Vlaeynatie
Bladgroen
Holmatro
Indaver
AVR Afvalverwerking
Ardagh Glass
Attero
Acces World
Wubben
Cosun Beet Company
Schiphol Airport
Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant
SVRZ
Elopak
Aannemersbedrijf Van der Poel
Rijkswaterstaat
AEB Amsterdam
Aviko
Century Aluminium Vlissingen
Provincie Zeeland
Veiligheidsregio Zeeland