Over Palsgaard

Palsgaard produceert emulgatoren en stabilisatoren. Het hoofdkantoor van Palsgaard is gevestigd in Denemarken. De fabriek in Zierikzee bestaat uit verschillende bouwdelen met kantoren, productieruimten voor vaste- en vloeistoffen, verpakkingsruimten en opslaghallen. In verband met verdere groei wenst Palsgaard de fabriek uit te breiden met een opslag gereed product, (inpandig) tankenpark en laad- en lossluis. Daarnaast wordt het productieproces verder geoptimaliseerd en geautomatiseerd. Hiermee beoogt Palsgaard de productiecapaciteit te verdubbelen en footprint zoveel mogelijk te verlagen.

Bedrijfscontinuïteit

Het bedrijfsproces bij Palsgaard is uniek en producten worden wereldwijd afgenomen. Een brand kan desastreuze gevolgen hebben voor de bedrijfscontinuïteit. Palsgaard wenste inzicht in de mogelijkheden om een brand in zowel het bestaande gebouw als de uitbreiding (beter) te kunnen beheersen. Vigiles voerde een onderzoek uit naar de stand van veiligheid van het bestaande gebouw en stelde een variantenstudie op met mogelijkheden om de brandveiligheid te verbeteren. De varianten zijn vastgelegd in een notitie en gepresenteerd aan de directie. De maatregelen worden, gelijktijdig met de uitbreiding, gerealiseerd.

Advies uitbreiding

Vigiles adviseerde Palsgaard in de ontwerpfase van de uitbreiding over brandveiligheidsvoorzieningen die op basis van wet- en regelgeving benodigd en door Palsgaard gewenst zijn. De resultaten zijn vastgelegd in een rapport brandveiligheid. Met de architect en aannemer vond overleg plaats over de technische uitvoering van brandveiligheidsvoorzieningen.

Advies brandveiligheidsinstallaties

Palsgaard wenst het bestaande gebouw en de uitbreiding te voorzien van een automatische sprinklerinstallatie. Het gereed product magazijn voor emulgatoren wordt voorzien van een Hi-Ex inside air blusschuiminstallatie. Vigiles stelde een uitgangspuntendocument (UPD) op voor het ontwerp van deze installaties en de bestaande brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie.. Daarnaast ondersteunde Vigiles bij de aanbesteding voor realisatie van de installaties. Met de uitvoerende partijen vindt afstemming plaats over de uitvoering.

Over Vigiles

Vigiles is specialist in brandveiligheid. We bouwen voort op 30 jaar expertise en beschikken over deskundige adviseurs met een brede ervaring in brandveiligheid, hulpverlening, industriële veiligheid en zakelijke dienstverlening.

Interesse in onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.